All Stars: наближава вечерта, в която ТИ ще бъдеш звезда

Две уникални нововъведения в световен мащаб ще предложим в третото издание на Pecha Kucha Night Sofia, което ще се проведе на 24 юли (петък) на открито, под звездите, на басейна „Виктория” в центъра на София. Новото е, че в това издание ние ще поставим в светлината на прожекторите, освен презентаторите, също така и участниците в срещата.

Баджове
Време беше да се направи. Новите контакти с готини хора са една от основните цели на срещите, които стартирахме през януари тази година. Как обаче да разбереш, кой е човекът срещу теб? С какво се занимава? Какви идеи има? Много просто – взаимствахме леко от конференциите старата идея, всеки да си има бадж. Това добре, но не става ли малко суховато? Разглеждайки плюсовете и минусите на въпроса с баджовете ни хрумна ексцентрична идея, която пък взаимствахме от социалните мрежи в интернет и за която си мислим, че ще проработи перфектно и тук.

Бадж-уникат: Точно така, вместо билет, при регистрацията получаваш (почти) празен бадж, като идеята е да запълниш празнотата с мисъл, мото, снимка, рисунка, скица, аватар, въобще с нещо, което ще бъде твоята визитка през тази вечер. Нека видим, кой ще успее да направи най-якия бадж! 🙂

Badge2009.inddНещо повече, след срещата очакваме да ни изпратиш снимка на твоя бадж, заедно с името си. Получените снимки на всички баджове – уникати ще подредим в галерия в интернет и дори можем да спретнем гласуване. А пък на следващата Pecha Kucha Night да обявим победителя и да връчим някаква наградка. Готино, нали?

Две секунди слава…с ТВОЯ слайд
Преди началото на презентационната част и в паузите между презентациите ние обикновено излъчваме слайдшоу със снимки от различните градове по света, в които се провежда Pecha Kucha Night. Всеки слайд се появява за две секунди на екран. В това издание на срещата решихме да освежим значително слайдшоуто.

Изпрати ни твоя слайд*: в момента, в който се регистрираш за участие, си поканен(а) да подготвиш слайд-трепач, с размер 1024 х 768 рх и резолюция от 72 рх, който ние ще излъчим в рамките на слайдшоуто – преди-, между- и след края на презентациите от програмата. Слайдът може да включва всичко – снимки, графики, проекти, цитати, рисунки, провокация – каквото решиш. След края на срещата ние ще публикуваме в сайта и в групата на Pecha Kucha Sofia във Facebook тези слайдове заедно с имената на хората, които са ги подготвили. Надяваме се да стане мнооого свежа и креативна галерия. Ако се посъберат повече слайдове, отново можем да помислим за някакво готино конкурсче с гласуване, награди и пр.

И така, казано в резюме, в третото издание на Pecha Kucha Night в София всички участници ще имат (почти) празни баджове, на които ще могат да нарисуват, напишат или отпечатат своя визитка за вечерта: мото, лого, мисъл, рисунка или аватар над името си. След края на срещата всички са поканени да ни изпратят снимки на баджовете си, които ние ще публикуваме в интернет заедно с техните имена. Всеки участник е поканен, също така, да подготви собствен слайд, който ще бъде излъчен в рамките на слайдшоуто, което тече преди началото на програмата, в паузата между двата блока презентации и в края на вечерта. След това, всички изпратени слайдове ще бъдат публикувани в галерия в интернет, заедно с имената на хората, които са ги подготвили.

Регистрация за участие можеш да направиш оттук >>

––––

* Все пак, ние си запазваме правото да не излъчваме и публикуваме слайдове, които представляват явна реклама на търговски фирми или нарушават правилата на добрия тон, или българските закони.

3 responses to “All Stars: наближава вечерта, в която ТИ ще бъдеш звезда

  1. a za nudisti pozvoleno li e? 😛

  2. i o6te ne6to..vtoroto izdanie ,se polu4i malko sku4no,ako trqbva da sym 4estna….malko party i malko nastroenie v pove4e nqma da sa izli6ni 🙂

  3. Pecha Kucha Sofia

    @plams (1): позволено е! позволено е за нудисти, туристи, велосипедисти, алпинисти и трактористи 🙂

    @plams (2): а защо се получи така, според теб? след внимателен анализ и брейнсторминг с участието на 4-ма човека от екипа, 2 котки, един френски булдог, 5-6 бири и 3 мартинита, стигнахме до извода, че купонът не се получи най-вече, защото хората сякаш нямаха такава нагласа? Което е по-тъжно, не се получи и т.нар. networking или казано с прости думи, да се запознаеш с колкото се може повече нови хора в рамките на вечерта. Именно за това, в третото издание въвеждаме въпросните баджове – вече знаеш, кой е срещу теб и спокойно можеш да му кажеш „здрасти“. Още повече, изрисуваният бадж е една добра тема за разговор в първите 3-4 минути :))) Нека видим…

Вашият коментар