Wet, Wet, Wet…Pecha Kucha Sofia (vol.3)

Къде отиваш, ако в града е лято, навън е 35-градуса прашна жега и имаш нужда да релаксираш като срещнеш готини, креативни хора, някои от които познаваш, други – не, или пък си срещал само виртуално – по интернет форуми или социални мрежи? Правилно, решението за 300 души в София беше третата среща за дизайн, архитектура и креатив от международната верига Pecha Kucha Night, която се проведе на 24 юли на басейна „Виктория”.

pkn_pic_blog

Срещата имаше своите предизвикателства пред организаторите, които разчитайки на „мъжката дума” и компетентността на собствениците на комплекс „Виктория” и „Капитан Кук”, изведнъж се оказаха накиснати сред инфарктни технически проблеми, които за малко не провалиха някои от презентациите, но в крайна сметка, след забавяне от около 20 минути, те продължиха и 12 архитекти, дизайнери и визуални артисти успяха да дефилират пред (за наша радост) търпеливата аудитория.

Презентациите
От сериозни, споделящи опит и идеи, през провокативни, до забавни и откровено смешни, слайд след слайд, кадър след кадър, презентаторите редуваха статични слайдове, откъси от филми, анимация, звук – видяхме наистина интересни попадения, като този път в програмата се появи и нещо ново – празни слайдове, които бяха използвани сполучливо като фон за театър на сенките.

..и след тях
Едва дочакали края на „официалната” част, няколко свежари скочиха в басейна, последвани скоро от други. Мнозина изпиха по питие с приятели, други се запознаваха с нови хора, времето беше приятно, а водата и паркът наоколо само допринасяха за ведрото настроение.

Арт-баджове
Както обявихме по-рано, с цел да стимулираме комуникацията, в това издание на срещата всички участници получиха (почти) празни баджове, които бяха поканени да запълнят с рисунки, мисли или послания. Резултатът е, че току-що публикувахме галерия, с някои от най-интересните баджове, които можете да видите тук >>

pkn_badge_art

Какво следва
Следващата среща е планирана за 6-и ноември (петък), като мястото ще бъде уточнено допълнително, но сме решили този път да е нещо по-ъндърграунд 😉 В момента се оглеждаме за подходящи локации и в момента, в който имаме яснота, ще обявим тук. През това време очакваме тези от вас, които не са презентирали на Pecha Kucha Night, но имат свежи идеи и концепции, с които смятат, че могат да вдъхновят, провокират или разсмеят своите колеги и приятели, да се свържат с нас и да ни предложат теми за презентации оттук >>

До скоро!

P.S. До няколко дни предстои да качим тук видео с презентациите от изминалата среща, така че следете сайта за новости…

Wet, Wet, Wet…Pecha Kucha Sofia (vol.3)
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s