Голямата вечер наближава. Запознай се с презентаторите

Тук повдигаме завесата над презентаторите, които вече усилено подготвят своите текстове и слайдове за предстоящата голяма среща за архитектура и дизайн Pecha Kucha Sofia на 4-и март в УАСГ. Както ще видите, те работят в различни сфери и имат различни интереси, но това, което ги обединява са две неща – имат идеи и са готови да ги споделят в рамките на назабравимата вечер, която се очертава на 4-и март – Pecha Kucha Sofia. И така, запознайте се с хората, които ще дефилират на сцената:

Силвио Де Понте – архитект и дизайнер

Силвио Де Понте се дипломира със специалност „Архитектура” във факултета по архитектура във Флоренция. Според концепцията за „Цялостния дизайн”  той проектира обществени сгради, театри, хотели, търговски центрове и интериори, а също продуктов дизайн за известни италиански и чуждестранни фирми. От 1984-та до 1985-та година е в САЩ като гостуващ професор към Колумбийския университет в Ню Йорк и Университета Бъркли в Сан Франциско. Преподава в много престижни международни университети и училища. По темата за осветлението през 2000 г. пише книгата „Архитектура на осветлението”. Понастоящем е ангажиран с проекти в различни страни: Италия, Обединени Арабски Емирства, Русия, Индия.

==================

Свилен Гамолов – индустриален дизайнер

Свилен Гамолов завършва Националната художествена академия в София със специалност „Промишлен дизайн”, след което специализира „Интериорен дизайн” в „Ringerike folkehøgskole“ в гр. Хьонефос (Норвегия). Занимава се професионално с промишлен, мебелен и интериорен дизайн. За неговите разработки има публикации в редица международни печатни и електронни издания като DPI Magazine (Тайван), Kismet Magazine (САЩ),  NOX Magazine (Испания), Look Latreal – Marie Claire Maison Magazine, Business Punk Magazine (Германия), а също в българските Интериорен Салон”, „Наш Дом”, „MD” и много други. Участвал е със свои проекти в изложението 100% Design London, първото биенале на българския дизайн през 2008 г. и съвместно, с българската група за дизайн „Черга” на изложението „Светът на мебелите” в София.

==================

Вероника Вапирова – моден дизайнер

Вероника Вапирова е сред популярните български модни дизайнери и един от двигателите зад марката Totally Erected. Завършила е специалност „Мода” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ при доц. Мария Блажева. Освен в София, ревюта на Totally Erected са представяни успешно в Лондон, Виена и Дюселдорф. Колекциите на марката се продават от години в популярни бутици в Берлин, Мюнхен, Ню Йорк, Маями и др.

==================

Тихомир Казаков – архитект

Тихомир Казаков завършва УАСГ през 2001 г. Председател е на „Дружество 12” и съучредител на „Учебен модул 2009” към обединение „Сдружени софийски архитекти” в САБ. Сред хобитата и интересите му са ски, тенис, волейбол, а също от съвременно изобразително изкуство, графичен дизайн и реклама, социология, философия и др.

==================

Доц. д-р арх. Регина Райчева – дизайнер и преподавател

Регина Райчева завършва висше образование в архитектурния факултет на ВИАС (сега УАСГ) и работи като проектант в института за мебели и обзавеждане в София от 1981 г., където разработва редица мебели и мебелни фамилии, както за серийно производство, така и предназначени за редица уникални интериори. От 1990 г. преподава в Лесотехническия университет първоначално като асистент, а след това като доцент, по дисциплините „Вътрешна архитектура”, „История на интериора и мебелите”, „Компютърно проектиране на мебели” и др.

==================

Вероника Алексиева и Костадин Спасов – ландшафтни архитекти

Вероника Алексиева и Костадин Спасов са ландшафтни архитекти, които чрез „Грийн Инвейжън” осигуряват по-приветлива, спокойна и зелена среда за живот.

==================

Диана Лазарова – интериорен дизайнер и художник

Диана Лазарова завършва „Инженерен дизайн” в Лесотехническия университет, а също и магистратура „Производство на мебели”. Работила е като проектант-дизайнер за няколко мебелни фирми. В момента е интериорен дизайнер на свободна практика.

==================


Владислав Томов-графичен дизайнер и режисьор

Владислав Томов е завършил НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, специалност „Анимационна режисура” в класа на Доньо Донев. Работил е във филмови студия както у нас, така и в Белгия и Унгария. В момента се занимава с реклама и графичен дизайн. Режисьор е на анимационен сериал за БНТ.

==================

Маги Назер – ученичка в Националната гимназия за древни езици и култури

Маги Назер е ученичка в десети клас в НГДЕК. Тя се занимава активно с доброволчество и благотворителност. Преди около година и половина, съвместно със свои съученици, стартира ученическа организация за социална промяна, която оттогава е организирала десетки посещения в домове за деца лишени от родителски грижи и домове за стари хора, а също – благотворителни базари за набиране на средства и улични акции с цел, включване на местната общност. Организацията е изцяло задвижвана и ръководена от ученици.

==================

Ирена Николова – архитект

Ирена Николова практикуващ в Москва български архитект. Завършила „Архитектура” в УАСГ и Московския архитектурен институт. От 2005 до 2009 г. работи в „Проект Меганом”, които се считат за едно от най-добрите архитектурни бюра в Москва. В момента се занимава с проектиране на пристанищни комплекси в „Vert & Blank Constructions”. Интересува се от архитектурната интерпретация на различни физични принципи закони и приложението им при разработване на концепцията в проектирането.

==================

Веселин Веселинов – студент по архитектура

Веселин Веселинов е 5-и курс студент по архитектура в УАСГ. Той ще презентира антиутопия на тема „София 2020”.

==================

Мария Станкова – ландшафтен архитект и Мартин Микуш – архитект и урбанист

Мария Станкова и Мартин Микуш са тандем, който се занимава с идеята, как можем да намалим екологичната ни стъпка и да заживеем по-здравословно. В тази връзка, те лансират концепцията и се надяват да намерят съмишленици за реализацията на селища от екологични чифлици, които са изцяло в хармония с околната среда – къщи, построени от рециклирани и естествени материали, зеленчукови и овощни градини, поддържани с методите на био-динамичното земеделие, цялостно затваряне на ресурсния цикъл и активно използване на възобновяеми енергийни източници.

Виж, чуй, сподели, срещни се с колеги и приятели, и персонализирай свой арт-бадж! Заяви участие оттук


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s