ТЕД Бед представя на Pecha Kucha Sofia колекцията Сенси Скандия

С този материал започваме поредицата, а която ще ви запознаем с партньорите на предстоящата Pecha Kucha Sofia, която ще се проведе на 18 ноември в клуб „Спейс”. Първият от тях е ТЕД Бед, които представят колекцията си Сенси Скандия.
sensi scandia ted bed
От средата на миналия век, мебелният дизайн в тази част на Европа поема път на развитие в посока опростяване, минимализъм и функционалност. И точно този простичък, но забележителен дизайн дава тласък на модерното разбиране, че семплият функционален стил е сам по себе си превъзходен. Това прави скандинавския тип обзавеждане предпочитано и популярно и днес. Скандинавските легла са едни от най-качествените мебели по отношение майсторска изработка и визия.

Сенси Скандия е колекция вдъхновена от скандинавския изчистен тип обзавеждане за спалня и представлява великолепна концепция, свързана с най-важните неща за един човек – семейството, домът, щастието, както и трансцедентните четири основни елемента – вода, въздух, земя и душа. Продуктите са плод на дългогодишна разработка и сътрудничество с партньори на матраци ТЕД от Германия, Холандия, Дания.

Колекцията се състои от десет висококласни легла, представляващи цялостна система за спане, с надграждане на различни като характеристики пружинни пакети тип бонел и покет. Използваните материали са популярните в момента вискоеластик, или мемори пяна, натурален латекс, HR високоеластична пяна, конски косми, естествена вълна и други.

При разработката на леглата е заложено на няколко основни принципа:
1. Атрактивен дизайн за потребителя
2. Опростен производствен дизайн
3. Представителен дизайн за магазините
4. Художествен дизайн
5. Дизайн невредящ на околната среда

Най-високият клас е базиран на идеята да се създаде мобилен тип легло, за пълен комфорт и опция за приспособяване към индивидуалните предпочитания на клиента по един рационален начин. Това включва подробно изследване на ергономичните, технически, функционални и дори зрителни решения, необходими за направата на подобен продукт. Леглата се състоят от 3 или 4 части – основа с и без моторен механизъм, матрак, топ матрак и табла. Отделните части са създадени в идеална комбинация, с внимателен подбор на вложените материали, и се допълват взаимно, за да донесат усещането за неустоим комфорт.

Колекция Сенси Скандия бе представена тази година с огромен успех на изложения като ИММ Кьолн, в Стокхолм и  I-Saloni Милано. Първото студио Сенси Скандия бе отворено в Берлин през март тази година.

Представянето на колекцията на българския пазар все още предстои.

sensi scandia ted bedsensi scandia ted bed

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s