Околосветски пътешественик, български дизайнер в Индия и наш архитект с практика в Ню Йорк на сцената на Pecha Kucha Sofia

Време беше! Тук разкриваме част от презентаторите, които ще провокират, вдъхновяват и споделят идеи по време на седмата Pecha Kucha Sofia, чиято тема е ПРЕСЕЧНА ТОЧКА и която ще се проведе на 30 март в Sofia Live Club от 20:20 часа (вратите отварят в 19:20):

КОСТА АТАНАСОВ
Когато не прави околосветски обиколки, художникът Коста Атанасов се занимава с 3D анимация и компютърна графика. Той е човекът, който миналата година стана първият българин, обиколил света с мотор – неговия Kawasaki 800 Drifter. Пътешествие от 15 месеца и два дни, над 25 000 км, три континента на две колела и един човек, тръгнал към неизвестното, за да търси себе си.

ИВАН АРНАУДОВ
Иван Арнаудов e завършил архитектура, но от години се занимава с интериорен и продуктов дизайн. Това, докато не решава да отпътува към Далечния изток и по-специално Мумбай (Индия), където в момента преподава дизайн в един от най-големите специализирани колежи – Raffles College of Higher Education.

 
БОРИСЛАВ ИГНАТОВ
Български архитект с практики във Варна и Ню Йорк – това не се среща често. Архитектът е Борислав Игнатов, който завършва УАСГ в София през 1995 г. и Колумбийския университет в Ню Йорк през 2006 г. Работил за няколко от най-големите архитектурни фирми в света, като ”Perkins + Will Architects”. Преподавал в Колумбийския университет. Лицензиран архитект в САЩ и България, където неговото архитектурно бюро има представителства. Познат не само сред специалистите със своята широко коментирана „Къща – дърво” във Варна.

ДИЯ НИКОЛОВА
Интериорен дизайнер или художник? Със самостоятелна изложба, вдъхновена от скандалната постановка „Монолози на вагината”, участие в доста коментирано ТВ риалити шоу или с проект за стилен ресторант – Дия Николова е винаги на гребена на вълната. Завършила Националната художествена академия със специалност „Пространствен дизайн“, на 16 години прави първата си самостоятелна изложба. Дия има редица обществени изяви, свързани с изкуството и дизайна.

НИКОЛАЙ ТАБАКОВ
Николай Табаков създава авторски, ръчно изработени лампи, свири в група „Блус трафик” и участва в организацията на рок-фестивал в Рила. Ако това не ви е достатъчно, можем да продължим с това, че той организира и уъркшопове, по време на които учи любители, как сами да си направят лампи или както казва в сайта си „Ще дойдете с ръце в джобовете, а ще си тръгнете с лампа!”.

 

РАДА ДИЧЕВА
Рада Дичева е завършила специалност „Керамика” в Художествената академия, специализирала е в ателиетата Cite дes Arts в Париж, а името й стои зад емблематичното студио „Точка & Точка”, което определя като „студио за арт-дизайн и игри с пространството”. Рада има редица самостоятелни изложби у нас. Участвала е също в изложби в Германия, Австрия и Русия.

ИВАН АЛЕКСАНДРОВ
Иван Александров е архитект. Бил е главен дизайнер на леката промишленост в България и като такъв е отговарял за проектирането и оформлението на всички панаирни палати на България в Европа. Създава редица магазини и големи промишлени сгради. През 80-те години работи в Париж, съвместно с известния архитект Маноло Нунес. Притежава френски архитектурен лиценз. Интересен факт: архитектът не крие пристрастията си към света на модата – Иван Александров е автор на разнообразни модни колекции, много, от които получават високи отличия на международните подиуми.

Pecha Kucha Sofia: ПРЕСЕЧНА ТОЧКА се организира със съдействието на Тед Бед, Alno Bulgaria и Dibla.com.

Очаквайте по-късно днес още презентатори. Пълният списък можете да следите тук >>

Информация, как да участвате ще намерите тук >>

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s