Същият кораб, нов капитан

Здравейте фенове и фенки на печакча, приятели! Изминаха четири месеца от последната, осма среща, а деветата е вече на път. Ако все още не сте разбрали, следващата Pecha Kucha Sofia ще бъде на 4-и ноември, петък, в рамките на Sofia Architecture Week.

Какво ново? Като начало, сменя се екипът, който стои зад любимото ви креативно парти. След като беше замесен като главен виновник в организацията и провеждането на досегашните срещи, Георги Дучев и екипът на Sgrada.com предават с тъга, но и облекчение печакча-щафетата на симпатичния екип на списание „Едно” и персонално на Нели Ифандиева, която вече реди програмата, съответно, ако желаете да споделите сред колеги и приятели интересна, нова или дори радикална идея можете да се свържете с нея на тел. 0884 091 060.

След три години и осем успешни издания едва ли има нужда да обясняваме на когото и да било и особено на хората с творчески професии, какво е Pecha Kucha. Десетки дизайнери, архитекти, художници и режисьори вече дефилираха на сцената със своите истории, идеи и провокации. Всички се забавляваха, всички се вдъхновяваха, ние също. Каква тогава може да е причината да се откажем от този велик купон? Тя е проста – главното изискване, което лицензодателите от Klein Dytham Architecture имат към местните организатори и съответно към нас – „Make fun, not profit!”.

Non profit философията на Pecha Kucha е всъщност крайъгълният камък, който помага идеята да се запази чиста и некомерсиална и да продължава да привлича, както нови презентатори, така и публика. От друга страна ние, признаваме си, се наложи да фокусираме напоследък сили и енергия върху няколко по-комерсиални проекта, така че за печакча се очертаха две алтернативи – или я спираме, или намираме нов организатор, който да запази идеята и духа живи.

Щастливи сме да оповестим, че благодарение на ентусиастите от сп. „Едно”, които през последните години натрупаха солиден опит като организатори на тематични събития, в процес на реализация вече е вторият, по-позитивен сценарий, а първите презентатори вече подготвят своите слайдове. Идеята е добра, а какво по-силно признание за една добра идея от това тя да остане жива и да се развие дори при смяна на екипа, който я реализира, нали?

Бъдете здрави и не спирайте да мечтаете! Ако имате куража и постоянството пък, не спирайте да реализирате мечтите си!

Успех!

Георги Дучев
(Екс)организатор
Pecha Kucha Sofia

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s